Юнкер: ЕС ще изпълни ангажимента си към Турция за справяне с мигрантската криза (видео)

  • 26 март 2018 22:07

  • 5101
  • 8
Юнкер: ЕС ще изпълни ангажимента си към Турция за справяне с мигрантската криза (видео)
©

Искам да благодаря на моя приятел Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за тази среща във Варна, която организира.

Това каза председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето след края на срещата ЕС-Турция във Варна. "Няма да разказвам за частта от срещата, в която ми се налагаше да ставам и да се разхождам. С Турция споделяме много общо мнения. Ние искаме Турция да бъде истински стратегически партньор. Турският народ е велик народ и аз се прекланям пред него. Трябва да говорим за общите интереси, които ще ни обединяват. Не трябва да говорим за различията", добави той.

"Имаме много общи интереси във всички сфери. Единствено обединени ще успеем да се справим с предизвикателствата. Говорихме за енергетика, борба с тероризма. Действията в Сирия трябва да бъдат на база на спазване на международното право. При мигрантския проблем има какво още да се желае. Бежанците в Европа спаднаха и това показва, че Турция полага огромни усилия и се солидаризира с ЕС. Резултатите наистина са видими. Ние много благодарим на Турция. ЕС пое ангажимент да даде 3 млрд. евро на Турция. Трябва да напомня на нашите турски приятели, че ангажимента на ЕС по отношение на бежанците в Турция ще бъде спазен", категоричен беше Юнкер.

"Може би съм малко тъжен от отношенията между ЕС и Турция. Аз винаги съм подкрепял идеята за присъединяване на Турция към ЕС. Аз съм против демагогската идея да се прекратят преговорите с Турция. Аз съм гарант, че преговорите ще продължат. Турция трябва обаче да положи усилия и да подобри отношенията с Гърция и Кипър. Опитът за преврат в Турция беше недопустим акт. Ние веднага излязохме с комюнике и осъдихме този опит за преврат. Смятаме обаче, че от онзи момент насам турските сили доказаха, че са добре подготвени, за да се справят с подбни действия. Тук говоря за арестите на някои журналисти и гръцки войници. Тези неща трябва да се решат. Не искам да оставате със смесени чувства след тази среща. Тя беше много ползотворна и полезна", завърши председателят на ЕК.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5101 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
(гост)

2018.03.27 | 12:34

8
Юнгер, евалла, много еродиран мъж, Дълголетие желаем му
Кик

2018.03.27 | 10:47

7
С три милиарда евро БГ и Гърция щяха да построят китайска стена...А Еврогейовете предпочетоха да ги дадат за временно решение на проблема
Кик

2018.03.27 | 10:47

6
Турския народ е велик народ защото в битката при Видин са дошли сърбите да им ударят едно рамо когато са я били почти загубили...Евалла на сърбите.. Много мозък.. После и те го ядоха..Съседите ни са такива
До 7

2018.03.27 | 09:33

5
Машалла бе ефенди ерОдиран. Разбираш ги сложните думички хаха
ПЪЛЕН ПРОВАЛ

2018.03.27 | 09:30

4
ЦЯЛАТА СРЕЩА Е ГАВРА, ДВУЛИЧИЕ, ИЗМАМА И ЗА ЕС И ЗА БГ.

2018.03.27 | 09:30

3
гей съюза пак е клекнал
балама

2018.03.27 | 09:30

2
Изказване на политик. Ако си мислите че Нинова и Радев ви казват истината значи сте по-балами и от мен : - )
Ввв

2018.03.27 | 09:30

1
Юнкер,ти си един изкуфял дъртак,боклук долен!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини