Туск: Оставаме в много близки отношения и партньори с Турция по отношение на бежанската криза

  • 26 март 2018 21:47

  • 5922
  • 4
Туск: Оставаме в много близки отношения и партньори с Турция по отношение на бежанската криза
©

Искам да благодаря на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за срещата, която организира.

Това каза председателят на Съвета на Европейския съвет Доналд Туск след края на срещата ЕС-Турция във Варна. "Днес разгледахме много важни въпроси. Европейският съюз и Турция остават в много близки отношения  и партньори по темата за бежанците. Ние ще продължим ангажимента си да подкрепяме усилията на Турция за спраяне с бежанската вълна. Те направиха много по този въпрос", каза още Туск.

"Искаме да окуражим Турция да работи със Съвета на Европа. Разбираме, че Турция пострада много от опита за преврат, но искаме да се спазват човешките права. Добрите двустранни отношения между Турция и държавите членки на ЕС са важен аспект, който е и част от процеса на присъединяване, но все още съществуват някои притеснения. Има напрежение в Егейско море и Кипър, както и задържане на някои граждани на ЕС. Ще работим за подобряването на тези отношения", категоричен беше той.

"Днес говорихме и за борабата с тероризма. Изразихме притенснения и за някои действия на Турция в Африн. Разчитаме, че Турция ще управлява добре своите действия и ще допусне оказването на хуманитарна помощ. Имаме различия по някои теми, но като цяло оставаме в много близки отношения. Аз лично си ангажирам да продължим да работим с Турция", заяви Туск.

"Днес повдигнахме абсолютно всички въпроси, които ни притесняват в Турция. Говоря за спазването на човешките права, свободата на словото. Днешната среща бе посветена на продължаването на диалога между ЕС и Турция. Само с диалог ще можем да решим всички различия между нас", завърши Туск.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5922 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.03.27 | 10:44

4
а бе гейдеруго, колко платихте на ердо да държи бежанците ?

2018.03.27 | 09:14

3
защо мразиш православието бе нещастен расист ксенофоб безумен

2018.03.27 | 09:14

2
фашага лидер на еврогейския съюз

2018.03.27 | 09:14

1
ПОЛША ИСКАШЕ ДА ПОРОБИ РУСКИЯ НАРОД, НО РУСИЯ ИЗЛЕЗЕ ПО-СИЛНА, РУСНАЦИТЕ ПОБЕДИХА ПОРОБИТЕЛЯ СИ.

Добави коментар

Водещи новини