Мая Манолова ще представи концепция на законопроект за личния фалит и „вечния длъжник“ на 27 март

  • 26 март 2018 14:37

  • 1396
  • 1
Мая Манолова ще представи концепция на законопроект за личния фалит и „вечния длъжник“ на 27 март
© Булфото (архив)

Омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на и фондация „Български институт за правни инициативи“ организират съвместен форум на тема „Уредба на фалита на физически лица в Република България – възможности и перспективи“. Това съобщиха от пресофиса на омбудсмана.

Събитието ще се състои на 27 март 2018 г. от 9.30 часа в Представителството на Европейската комисия в България на ул. „Г. С. Раковски“ № 124. Експерти, магистрати и представители на институциите ще дискутират проблемите, последиците и възможностите за нормативна уредба на личния фалит.

Омбудсманът Мая Манолова ще представи концепцията за новия законопроект за несъстоятелност на физическите лица. България е единствената държава в Европейския съюз, която няма законодателна уредба за личния фалит, а същевременно се наражда в топ 4 по лоши кредити в Европа.

Социологическа агенция „Глобал Метрикс“ ще оповести резултатите от първото национално изследване по въпросите на личния фалит
Съдия Елизабет Стонг от Съда по несъстоятелността в Бруклин, Ню Йорк, ще сподели американския опит по темата.

Във форума са поканени да участват министърът на правосъдието Цецка Цачева, министърът на финансите Владислав Горанов, народни представители, евродепутати, магистрати и експерти, представители на Конституционния съд, на Висшия съдебен съвет, на синдикатите, работодателските, съсловните и граждански организации и др.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1396 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Г.Давидков

2018.03.27 | 13:07

1
Тази дама издигна до неузнаваемост важността на омбудсмана в нашето общество. Тя не само работи изключително много, но намира най- "болезнените" места на хората и ги "лекува" прецизно и успешно. Моите адмирации!

Добави коментар

Водещи новини