Непълнолетни вършеят из Великотърновско

  • 23 март 2018 15:32

  • 3250
  • 3
Непълнолетни вършеят из Великотърновско
© Pixabay

Двама непълнолетни вършеят из същи във Великотърновско.

Момчетата са задържани от криминалисти, след като било установено, че са извършили множество кражби на вещи и посегателства върху автомобили на територията на Горна Оряховица и Лясковец.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Деянията са извършени през март тази година в различни съучастия. Криминалистите стигнали до извършителите, след като на 18 март в управлението съдействие е потърсила 36-годишна жена от железничарския град.

Тя обяснила, че неизвестни са проникнали в незаключения й лек автомобил, паркиран в града и са извършили кражба на касетофон. От проведените действия по разследването криминалистите установили, че извършители на деянието са две момчета на 14 и 15 години от Горна Оряховица и Лясковец.

От началото на месеца до момента двамата са извършили още шест посегателства върху леки и един товарен автомобил, паркирани на различни места в Горна Оряховица и Лясковец.

Малчуганите отваряли автомобилите и вземали касетофони, пожарогасител и други вещи и документи, или нарязвали гумите на возилата.

В периода 7 - 8 март те повредили и четец за чипове за достъп, монтиран върху фасадата на обществена сграда в железничарския град.

Материалите по случаите ще бъдат докладвани в прокуратурата. Работата на униформените продължава.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
3250 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
каква идилия

2018.03.29 | 10:25

3
Малчуганите отваряли автомобилите и вземали касетофони, пожарогасител и други вещи и документи, или нарязвали гумите на возилата. Те горките от скука-туй унуй....

2018.03.24 | 23:25

2
Господин Главен Прокурор, Господа съдии от Върховните съдилища, господа от юридическата комисия при Н.С., господа де-путати, защо получавате заплати? Защо очаквате обществено уважение? На какво отгоре? Негодни келепирджии нещастни!
иван

2018.03.24 | 20:13

1
хайде в Бойчиновци да оправят халките

Добави коментар

Водещи новини