Спипаха педофил, издирван с червена бюлетина на Интерпол

  • 23 март 2018 12:03

  • 2426
  • 0
Спипаха педофил, издирван с червена бюлетина на Интерпол
© gettyimages (архив)

Служители на ГДБОП задържаха мъж, издирван с червена бюлетина на Интерпол, съобщиха от пресцентъра на МВР.

До задържането на мъжа се стигнало след двумесечно взаимодействие между представителството на ФБР в България, отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП, колегите им от Велико Търново и сектор „Издирване“ - ГДНП. Мъжът бил издирван с червена бюлетина на Интерпол от 2011 г. за извършени сексуални престъпления срещу деца в САЩ.

В хода на разследваното било установено, че задържаният е от Великобритания. За да прикрие извършените от него дейния той сменил имената и документите си за самоличност, както и коригирал коренно визията си. Предвид действията му, за да бъде открит, служителите на ГДБОП приложили основно компютърни ресурси и способи.

В хода на задържането му са открити и иззети три компютърни конфигурации, използвани от мъжа за сваляне и разпространение на материали с порнографско съдържание, с участие на деца на видима възраст под 10 години. Оперативните действия са били тясно координирани и с Върховна касационна прокуратура и Окръжната прокуратура във Велико Търново. Работата по случая продължава.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2426 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини