Ето така Porsche чества 70 години от създаването на спортните си модели

  • 23 март 2018 11:12

  • 1801
  • 0
Ето така Porsche чества 70 години от създаването на спортните си модели
© Porsche

Porsche отбелязва 70 години от старта на производството на своите спортни автомобили с мащабно изложение в Берлин на едни от най-луксозните си и емблематични модели. Компанията събра най-доброто, което е сътворила, в музей в немската столица, а отдаденият на Porsche пилот ветеран Валтер Рьол позираше до фамозните автомобили.

Колекцията е разделена на десет части, всяка от които, се фокусира върху постепенното развитие на автомобилите и хората, които стоят зад него. Защото без легендарния пионерски дух и ентусизъм на всички служители в Porsche, успехът за производителя щеше да бъде немислим.



Изложението пренася посетителите десетки години и хиляди километри назад, но в същото време подсказва и идеите си за бъдещето. Porsche ги приветства на входа с Porsche 356 "No.1", която напомня за произхода на спортните автомобили. Следващият автомобил е Mission E – първият напълно електрически сериен модел на Porsche, който ще бъде представен на пазара през 2019 година. На централно място се намира едномилионното 911 в ирландско зелено, което излезе от фабриката през май 2017 година.



Специална секция показва примери от инженерната мисъл на германците, което включва както технически революции, така и предприемачески удари през годините.

Колекцията може да бъде видяна до 31 май в "Drive. Volkswagen Group Forum" напълно безплатно за всички желаещи.

Последвайте канала на

Антония Симова
1801 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини