Оранжев код за обилни снеговалежи е в сила за девет области в страната

  • 23 март 2018 07:10

  • 12786
  • 0
Оранжев код за обилни снеговалежи е в сила за девет области в страната
© Булфото/Архив

Предупреждение от втора степен или оранжев код за продължаващи снеговалежи и вятър е в сила за областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен и Силистра.

В останалата част от страната предупреждението е от първа степен или жълт код, за валежи от сняг, които в част от Южна България се очаква да преминат в дъжд. Ще има условия за поледици и обледяване, предупреждават синоптиците.

Обстановката в страната остава усложнена. На места силният страничен вятър образува снежни навявания, които затрудняват движението по пътя София- Калотина.

От пресцентъра на Агенция "Пътна инфрастуктура" съобщиха, че поради обилен снеговалеж и снегонавявания движението на товарни автомобили над 12 тона е ограничено: по път I-8 София - ГКПП "Калотина"; през прохода "Предел";  по път I-6 между Кюстендил и граничния пункт "Гюешево", както и между "Гюешево" и границата с Областно пътно управление Перник, а също и в двете посоки по път I-1 Враца - Ботевград и само в посока София по път І-4 Ябланица - Севлиево в област Ловеч. Ограничено е и движението на товарни автомобили над 12 тона по автомагистрала "Хемус" в посока София в участъка Ябланица - София, като спирането им се осъществява при бензиностанция "Лукойл", на път II-17 Околовръстен път на Ботевград и Ябланица.

Вчера хлъзгавите и непочистени пътища станаха причина за много катастрофи и закъсали автомобили из цялата страна. Около 20 часа вечерта за около половин час беше блокирано движението по Северната тангента на Околовръстния път в София близо до отбивката за Требич, където шест коли и четири ТИР-а се удариха при две катастрофи.

Последвайте канала на

Весела Найденова
12786 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини