Българският служител се задържа на едно работно място от 3 до 5 г.

  • 22 март 2018 20:51

  • 3148
  • 1
Българският служител се задържа на едно работно място от 3 до 5 г.
© Pixabay

Служителите се задържат на едно работно място между 3 и 5 години. Проучване на компания за човешки ресурси, обаче показва, че колкото повече остават при един работодател, толкова по-малко смятат, че условията им на труд се подобряват.

Една четвърт от служителите у нас работят повече от 5 години на едно и също място. Над 30% от тях обаче не смятат, че получават по-добри условия от новодошлите си колеги. Почти толкова са на мнение, че все пак лоялността вдига заплатите им.

Интересно е обаче, че колкото повече време прекарва при един работодател – оптимизмът при служителите намалява и те все по-малко смятат, че са оценени.

Васил Голов остава 2 години на предишната работа. Напуснал, защото не получил възможност за развитие. След 8 месеца на новото си работно място е едно стъпало нагоре и отговаря за малък екип.

Според фирмата за човешки ресурси, правила проучването – хората сменят работното място на шестия месец, на третата или петата година. Причината често е заради разочарование от липсата на развитие, казват експертите. „Когато хората достигат 3 – 5 години трябва да помислим за тяхното бъдеще, най-малкото да говорим с тях, когато вече се е запалила къщата е късно да гасиш пожара, по-добре по-рано”, коментира Светлозар Петров, управител на компания за HR услуги пред БТВ.

Повечето служители в България сменят между 3 и 5 работни места в кариерата си.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3148 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.03.23 | 14:22

1
При това заплащане и работодатели, много е!

Добави коментар

Водещи новини