Димитър Главчев: Срещата между Турция и ЕС във Варна ще се състои

  • 22 март 2018 18:21

  • 2002
  • 3
Димитър Главчев: Срещата между Турция и ЕС във Варна ще се състои
©

Към момента категорично ще се състои срещата между Турция и ЕС във Варна. Обратното би било изненада. Това каза депутатът от ГЕРБ Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Той призна, че в момента има известни търкания между Кипър и Турция по повод споровете в териториални води.

„Премиерът полага усилия да има добри отношения със съседите си. Националният интерес ще бъде защитен“, категоричен бе Главчев. „Сигурността е приоритет. Във Варна ще бъде поставен въпросът за бежанците в Турция“.

„Логично е да няма обществени поръчки за оградата по границата, защото това има инцидентен характер. По границата ни сега има нулев натиск. Това ще помогне да се извърши по-бързо ремонт, когато се налага. Обществените поръчки ще се извършват по механизма за прякото договаряне. В противен случай с обжалванията на процедурите проблемните места по границата стоят като разграден двор“, предупреди Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в.

Борбата с корупцията трябва да има нулева толерантност, ако има нередности си има път, подчерта той.

"В НАП несъбираеми са 5,3 млрд. лева - това е за 18 години. Не искам да омаловажавам числата, но НАП обясниха за какво става въпрос. Подчертавам, че числата са 5,8 млрд. лева, от които несъбираеми са 5,3. Ако направим сравнение че са събрани 197 млрд. започват спекулации с процента. Това са под 3% за същия период. Специалисти които следят тези процеси могат да обяснят за какво става въпрос", каза Главчев.

"Днес шефът на НАП съобщи анализите. Борбата с ДДС е проблем в цяла Европа. 150 млрд. евро изтичат в рамките на ЕС", добави още той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2002 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.03.23 | 08:59

3
Този пък лалугер какво може да знае!?
дуци

2018.03.23 | 08:59

2
ЕЕЕЕ ШЕ РАЗНАСЯТЕ ШЕРБЕТ НА СУЛТАНЯ ЕРДОГАНЯ
ГРОБ и ТИКВАТА

2018.03.23 | 08:59

1
СА ПЛАН ИДЕЯ НА СЕРЕУТО и ЕВРЕЙНА СОРОШ СРЕЩУ БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОС. СРЕЩУ ТОВА ТЕ КРАДАТ БЕЗ ДА ПОНАСЯТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ.

Добави коментар

Водещи новини