Лиляна Павлова се срещна с главния изпълнителен директор на Европалати

  • 22 март 2018 14:22

  • 929
  • 0
Лиляна Павлова се срещна с главния изпълнителен директор на Европалати
© EU2018BG

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена се срещна днес с главния изпълнителен директор на Асоциацията на европейските търговско-промишлени палати (Европалати) Арналдо Абруцини и с председателя на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на българското европредседателство.

„По време на разговорите обсъдихме предизвикателствата пред бизнеса и предприемачите, и адекватните мерки, които ще ни помогнат да се справим с изискванията на пазара на труда“, посочи министър Павлова.

На срещата бе дискутирано още, че както е необходимо гарантирането на правата на работниците и сътрудничество със синдикатите, така е нужна и силна колаборация с бизнеса.

Г-н Арналдо Абруцини заяви, че за да се справим с новите предизвикателства на пазара на труда, трябва да се заложи на мерки още от основното училище, както и да се ангажира академичната общност. Изключително важно е представителите на висшите учебни заведения да са активна част във всяка дискусия и действия във сферата на заетостта.

„Обединихме се около позицията, че вече знаем и ясно сме идентифицирали проблемите, но е време за конкретни решения. За целта са необходими и добри директиви за свободното движение на работници, стоки, услуги и капитали в Европа“, добави министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.

Министър Павлова и гостите й обсъдиха още събитието – „Европейски парламент на предприятията 2018“, което е част от календара на Българското председателство и ще се проведе на 11 юни в София. Форумът представлява сесия на Европейския парламент (ЕП), но с участието на предприемачи. Този формат дава възможност на бизнеса да застане лице в лице с взимащите решения на ниво ЕП и ЕК, и да обсъдят приоритетите за икономическо развитие на ЕС.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
929 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини