Екатерина Захариева ще се срещне с алжирския министър на външните работи Абделкадер Месахел

  • 22 март 2018 12:29

  • 885
  • 0
Екатерина Захариева ще се срещне с алжирския министър на външните работи Абделкадер Месахел
© Булфото (архив)

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще се срещне утре в София с министъра на външните работи на Алжир Абделкадер Месахел, съобщиха от МВнР.

Посещението на алжирския външен министър в страната ни е първото по рода си за последните 34 години, се отбелязва в съобщението. Захариева и Месахел ще се срещнат за втори път след разговори в Ню Йорк през септември 2017 г. в рамките на сесията на Общото събрание на ООН.

В София те ще имат възможност да обсъдят съществуващия потенциал за задълбочаване на двустранните отношения и развитието на икономическото сътрудничество в различни области от взаимен интерес. Двамата министри ще обменят мнения и по важни международни и регионални теми и сътрудничество на България и Алжир в международните организации.

В рамките на посещението си в София външният министър на Алжир ще бъде приет също от президента Румен Радев и от председателя на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
885 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини