Паметник на Годзила беше открит в Токио

  • 22 март 2018 12:05

  • 1687
  • 2
Паметник на Годзила беше открит в Токио
©

Триметров паметник на Годзила - легендарното чудовище от редица филми, бе тържествено открит на площад в центъра на Токио, недалеч от Императорския дворец, предаде ТАСС, цитирана от БТА.  Скулптираната фигура е висока 2,5 метра, а върху постамента има надпис "Човечеството сега ще трябва да съществува заедно с Годзила".

Този израз е взет от последния филм от поредицата за огромното чудовище, който се появи по екраните през 2016 г. и за пореден път предизвика фурор в Япония. "Годзила: Възраждане" бе обявен за филм на годината и получи редица национални награди. Всъщност паметникът изобразява Годзила от този филм.

"Годзила: Възраждане" е 29-ият филм от поредицата за чудовището, което олицетворява силите на дивата природа, разбудени от неразумните действия на човечеството. Първият филм за Годзила е заснет в Япония през 1954 г. на фона на шока от изпитанията на американската водородна бомба на тихоокеанския атол Бикини. По сценарий този взрив превръща мирното подводно влечуго в злобно чудовище, което се надига от дълбините и започва да руши всичко по пътя си.

Филми за Годзила са заснети също в Холивуд.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1687 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ПЕШО

2018.03.26 | 11:51

2
Годжира! Годжира!
Крум Усаински-Крупник

2018.03.26 | 11:50

1
Цървули!!!Правителството да изпрати нота,която нашият посланик в Япония да връчи на Императора!!!Ние сме против издигането на паметник на Корнелия Нинова в центъра на Токио!!!При отказ,ще наложим санкции и търговско ембарго!!!Повече няма да ядат кисело мляко!!!

Добави коментар

Водещи новини