Еврокомисар след скандала с Facebook: Измамите ще струват много скъпо

  • 22 март 2018 09:21

  • 1583
  • 0
Еврокомисар след скандала с Facebook: Измамите ще струват много скъпо
© gettyimages (архив)

Следващ скандал, подобен на този с Facebook, може да струва много скъпо след май, предупреди еврокомисарят по правосъдието Вера Йоурова при посещението си в САЩ, предаде АФП.

"Ако някоя фирма направи това в Европа след май 2018 г., е много вероятно да бъдат наложени драконови санкции", заяви Йоурова, която се срещна с министри и конгресмени във Вашингтон. Еврокомисарят отговаря и за защитата на потребителите и личните данни.

На 25 май в ЕС ще влязат в сила общи правила за защита на личните данни, които засилват защитата на личната информация на европейските граждани. Те ще се прилагат към всички предприятия, независимо къде са разположени, включително извън ЕС. Новите правила няма да се прилагат със задна дата, но Йоурова обеща, че те ще превърнат блока в място, където измамата ще струва много скъпо, увеличавайки санкциите в сравнение със сегашните национални закони.

По време на посещението си във Вашингтон еврокомисарката не се е срещала с представител на Facebook, за да разговаря за конкретния скандал. Тя обаче заяви, че няма търпение да чуе обясненията на компанията

Последвайте канала на

БТА
1583 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини