Емил Караниколов: Сделка за ЧЕЗ все още няма. От БСП вкарват малко повече напрежение

  • 22 март 2018 08:39

  • 1231
  • 0
Емил Караниколов: Сделка за ЧЕЗ все още няма. От БСП вкарват малко повече напрежение
©

Сделка за ЧЕЗ към този момент няма. От БСП вкарват малко повече напрежение по тази тема. Държавата следи всичко и ще защити правата и интересите на 3 млн. граждани, които получават електроенергия от ЧЕЗ.

Това каза в сутрешния блок на БТВ министърът на икономиката Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в. "Службите ще кажат с какви средства се финансира тази сделка. Вече заседава и комисия в парламента, която също ще разкрие всички факти. Държавата няма право да се бърка в свободното движение на пари в ЕС, но си има ясни правила и закони, ако се докаже, че тези пари са мръсни. По тези закони може да се развалят сделки, но за това трябва да има плащане. Службите не могат да се намесят - преди да има плащане по тази сделка. Държавата може да влезе в тази сделка, ако продавачът има желание да продаде активи на България. Всичко е въпрос на анализ, но мисля, че влизането на държавата в ЕРП-то, няма да намали цената на тока. Всичко е въпрос на анализи. Ако държавата влезе в тази сделка, ще стане много деликатно положението. Не искам да коментирам тази тема и не мога да отговарям с "да" и "не" дали България трябва да се включи в сделката. Не съм присъствал на срещата между нашия премиер и чешкия, за да кажа дали е обсъждана тази сделка. Аз мисля че двама премиери има и за какво друго да си говорят", категоричен беше Караниколов.

"В страната има печелишви язовири. Общините печелят от тях и ги поддържат много добре. Защитата на населението е най-важното нещо. Държавата има пари и ще осигури тази защита. Това е приоритет на правителството. Защитата на населението няма цена и не искам да говоря за цифри. В момента има 131 опасни язовири. Не трябва да плашим хората. Нека не казваме кой е виновен, кой носи отговорност. Оттук нататък държавата поема контрол", обяви икономическият министър.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1231 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини