Психиатър обясни какво подтиква един човек да се самоубие

  • 22 март 2018 08:28

  • 9968
  • 2
Психиатър обясни какво подтиква един човек да се самоубие
© Pixabay

Психиатърът д-р Веселин Герев коментира в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR поредната смяна на стрелките. По думите му тя е абсолютно вредна, но сама по себе си не води до самоубийства.

Това което ни кара да посегнем на живота си са температурните амплитуди. „Рязкото повишаване на температурите напъва много главата и кара психиката да работи на много високи обороти“, обясни той.Хората, които посягат на живота си в състояние на депресия са много малко. При здрави хора обикновено причината е злоупотреба с наркотици, а при психично болните - спиране на лекарствата.

"Продават се много мощни психостимуланти, някои са на границата на разрешеното. Могат да предизвикат ядрен взрив в главата на човек. Големият риск е свързан с антидепресантите, които се изписват масово в цял свят. Това е средство, което трябва да те извади от състояние на потиснатост. Когато си в състояние на нервно напрежение то дава по-голям тласък на безпокойството", обясни д-р Веселин Герев.

Психиатърът отбеляза, че в рисковата група при смяна на времето попадат всички хора, които са взимали високи дози антидепресанти.

"Ще ставате час по-рано, ще идвате на работа час по-рано, ще пиете кафето си час по-рано и ще бъдете неконцентрирани, защото психиката ви е свикнала да спи", подчерта още той относно смяната на часовника.

Последвайте канала на

Десислава Станева
9968 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
аз.

2018.03.25 | 14:26

1
„Рязкото повишаване на температурите напъва много главата и кара психиката да работи на много високи обороти“ И тоя яко го е “напънали”. Егати простотията!
sos

2018.03.25 | 14:26

2
napynali sa go analno

Добави коментар

Водещи новини