Борисов се срещна с генералния секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите (снимка)

  • 21 март 2018 21:13

  • 1660
  • 0
Борисов се срещна с генералния секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите (снимка)
© Министерски съвет

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се срещна в Брюксел с генералния секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите Лука Визентини. Визентини оцени високо работата Българското председателство в областта на заетостта и социалната политика и активността, с която се работи по досиетата в Съвета, председателстван от министър Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. , съобщиха от правителствената пресслужба.

Борисов и Визентини обобщиха резултатите от дискусиите по време на Тристранната социална среща. Българският премиер отново подчерта необходимостта от развитие на социалното измерение и превръщането на Европа в модел за социални стандарти. Борисов посочи, че за целта трябва да се работи не само на национално, но и на общоевропейско ниво за преодоляване на разликите в заплащането и че мотор за това може да бъде подкрепата за икономически растеж и създаването на силни Социален и Кохезионен фонд.

Лидерът на европейските синдикалисти представи идеята за т. нар. Алианс за сближаване на доходите на страните от ЕС, който цели намаляване и преодоляване на неравенствата в различните държави от ЕС. Намерението на ЕКП е той да стартира по време на Българското председателство.

В срещата участваха министърът на труда и социалната политика Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  и президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1660 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини