Съдът прекрати делото за битото дете в Панагюрище

  • 21 март 2018 21:04

  • 53074
  • 5
Съдът прекрати делото за битото дете в Панагюрище
©

Делото за битото дете в детска градина „Пролет“ в Панагюрище е прекратено още след първото си заседание. Това гласи определение на Районния съд в града. Причина за това е неявяването на майката на детето Грета Радивчева, подала тъжбата без уважителни причини.

Самото заседание е продължило само 11 минути, съобщава Нова телевизия.

От тъжителката е постъпила молба от 16 март за оттегляне на пълномощията на пазарджишкия адвокат Чавдар Чавдаров като пълномощник в процеса. Призоваването й чрез него обаче е от 27 февруари, така че е напълно редовно, посочва съдия Снежана Стоянова.

Така майката на пострадалото момченце губи битката на първа инстанция и е осъдена да плати разноските на обвинената за побоя учителка Павлина Ерова – 500 лева адвокатски хонорар. Определението подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Окръжния съд.

За случая се разбра на 5 септември миналата година. След втория си ден на детска градина малкият Красимир Налбантов е взет следобед с множество синини по бузите, шията и ушите. Бащата и дядото на детето искат обяснения от Ерова, която обяснява, че момченцето е нахапано от по-голямо дете. След случилото се родителите подават сигнал в прокуратурата срещу учителката. Тя също – срещу дядото на Краси, за когото твърди, че я е заплашвал с убийство и я е ударил два пъти пред очите на колегите й и пред децата в групата.

Първата преписка е прекратена поради липса на доказателства. Според запознати, в медицинското свидетелство на детето след побоя категорично е посочено, че е бито, не хапано. Ужасяващите синини категорично говорели за удари от възрастен, на едното ухо имало разкъсвания. Така и не се доказва обаче кой е побойникът.

Ерова също води дело срещу Красимир Налбантов – дядото на Краси, обвинен за нападението. Първото заседание по този процес предстои на 23 април. Същевременно след първия си успех пред съда учителката не крие, че обмисля да съди Налбантови за клевета.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
53074 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Диди

2018.03.23 | 00:02

5
За каква точно клевета ще ги съди? Има медицинско и се вижда и без него, че детето е бито зверски и това е станало докато е било под неина опека и наблюдение!!!!

2018.03.22 | 13:36

2
А СЕГА КОМЕНТИРАЙТЕ!
...

2018.03.22 | 17:02

4
какво да коментираме, няма нищо ново нито учудващо ... всичко си е както си е - помия и простотия ...
ПОСТ

2018.03.22 | 13:36

3
Те сега умуват как да спасят незащитения вид :))
ПОСТ

2018.03.22 | 02:16

1
Прав си господине всичко е помия, но има и добри неща и ми се иска хората да критикуват повече лошите дела отколкото добрите...

Добави коментар

Водещи новини