Оставиха в ареста 33-годишен, държал 6 пресовки тротил

  • 21 март 2018 20:15

  • 1803
  • 0
Оставиха в ареста 33-годишен, държал 6 пресовки тротил
© Gettyimages

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 33-годишния Живко Ж. Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство, съобщиха от прокуратурата.

На 15 март 2018 г. в Стара Загора са открити 6 броя пресовки тротил, без да има за това надлежно разрешение. В хода на образуваното срещу Живко Ж. производство е установено, че той взел от свой познат (неустановен до момента) пресовки тротил. Взривните вещества обвиняемият Живко Ж. държал в багажника на автомобил, собственост на баща му. Самият автомобил е бил паркиран в централната градска част на Стара Загора, като трайно престоявал на оживено кръстовище, на което има автобусни спирки, в непосредствена близост до оградата на училище.

Обвиняемият Живко Ж. е осъждан за извършени от него умишлени престъпления от общ характер, държане на наркотични вещества и управляване на автомобил след употреба на наркотици.

Деянието, извършено от Живко Ж., на 15.03.2018 г., е в изпитателния срок на предходно осъждане. Според Районен съд - Стара Загора, който се позовава на доказателствата, че Живко Ж. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Мярката за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1803 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини