Международно учение за реакция при земетресение се провежда в Монтана (снимки)

  • 21 март 2018 19:05

  • 9860
  • 0
Международно учение за реакция при земетресение се провежда в Монтана (снимки)
© Булфото

Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" е домакин на международно учение от поредицата ModEx. То се провежда в Монтана с участието на екипи от Турция, Грузия, Дания и Италия.

Ситуациите, в които работят екипите, са предизвикани от земетресение, но включват и възникнали вследствие на основното бедствие аварии, разрушения и химически замърсявания.

В учението участват над 230 пожарникари и спасители, полицаи, служители от спешна помощ, екипи на БЧК и други доброволни екипи.

Ученията ModEx се провеждат под ръководството и управлението на консорциум с водещ Йоханитер - Германия и партньори: Центъра за управление при кризи - Финландия, Министерство на вътрешните работи и регионалното управление на Стирия от Австрия, Датската агенция за управление при кризи, службите за здравеопазване, осигуряване на храните и околната среда на Белгия, асоциацията на пожарникарите и спасителите от Обединеното Кралство и Северна Ирландия, Френската академия за пожарникари и спасители, Италианската агенция за защита на населението и Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" при МВР.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
9860 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини