Жельо Бойчев: Управленската политика на ГЕРБ в енергетиката е поредица от арбитражи и скандали

  • 21 март 2018 18:18

  • 1662
  • 7
Жельо Бойчев: Управленската политика на ГЕРБ в енергетиката е поредица от арбитражи и скандали
©

Не е точен изводът от думите на Таско Ерменков. Има обаче редица по-сериозни въпроси в страната от статуси във Фейсбук. Ще направим препоръка към своите депутати да са по-внимателни с публикациите си в социалните мрежи, тъй като стигат до много хора. БСП има много последователна позиция. Ние сме страна-член на НАТО и ЕС и сме коректен и предвидим партньор. Това каза председателят на Временната анкетна комисия за ЧЕЗ от БСП Жельо Бойчев в предаването „Още от деня“ по БНТ.

По думите му не бива да загърбваме своите национални интереси. „Спрямо Русия не бива да загърбваме сътрудничеството помежду си. Не бива да се допуска конфронтация“.

По отношение на сделката за ЧЕЗ Бойчев заяви: „В комисията за ЧЕЗ са концентрирани големи очаквания. Ролята на държавата в сектор "Енергетика" е една голяма тема. Това предполага една съвсем друга функция на държавата като отговорна към българските граждани. Държавата трябва да си влезе в своята роля. Съвсем различен трябва да е начинът и подходът на управление в това дружество. Той трябва да отговаря на изискванията, да се въведе конкурсното начало и да отговаря на пазарните механизми“, подчерта депутатът от БСП.

Бойчев каза, че в комисията ще питат министър-председателя защо се е променила позицията му - от неангажираност към тази сделка към желание на държавата да влезе в дружеството.

На въпрос, ако се окаже, че това е една нормална сделка между два частни субекта, дали БСП ще признаят, че са допуснали грешка, Бойчев отговори: „Това ще постави въпроса къде е българската държава. Не мога да приема, че в един регулиран сектор, държавата последна разбира за смяната на собствеността му. Това не отговаря на ролята да се гарантира електроенергийната сигурност на българските граждани“.

„Скандалът в тази сделка не го предизвика БСП, а хаотичното поведение на премиера. Няма как да приемем, че в един изключително регулиран сектор, държавата последна разбира за продажба на дружеството. Тази сделка поставя редица въпроси и ние ще търсим отговори. Ще питаме на какъв етап е арбитражното дело срещу България“, категоричен бе Жельо Бойчев.

Според него управленската политика на ГЕРБ в енергетиката е поредица от арбитражи и скандали. „Поискали сме информация от службите за участниците в сделката и произхода на средствата. Стремежът е голяма част от информацията да е публична. Това е смисълът на комисията“.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1662 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Кака ви

2018.09.22 | 21:54

7
Като сте ги разбъркали такива, Жельо, от БСП-е-е-то, апропо /БСП/Бесни страшни пенсии.
stojan chadziev

2018.03.22 | 11:35

6
Ot zdelkata za 4EZ,njama da lapnete i stotinka,posrani ot zloba idioty.

2018.03.22 | 09:52

5
ГОВЕДАР
Умник Гюро

2018.03.22 | 09:52

4
Желю Разбойчев - поредният червен шумкар.

2018.03.22 | 09:52

3
Каквото и да направи ГЕРБ , червените ще са против. Защото е за доброто на страната, а те не искат това да се случи, защото няма да има кой да "защитават"....

2018.03.22 | 09:52

2
А бе Бойчев ,още ли не ви е ясно ,че с окрадените пари от КТБ се купува и финансира сделката Толкова ли сте глупави и не далновидни бе бунак с бунак.А че ББ каза че държавата ще участва е заради вас ,нали вие искате държавата да участва .И тука ви лъже ББ

2018.03.22 | 09:20

1
ЧЕЗ го купиха МУТРИТЕ! Още ли не сте го разбрали?

Добави коментар

Водещи новини