Лиляна Павлова на дискусия в Брюксел: Заедно с младите хора трябва да решаваме бъдещето на Европа (с

  • 21 март 2018 16:05

  • 1863
  • 7
Лиляна Павлова на дискусия в Брюксел: Заедно с младите хора трябва да решаваме бъдещето на Европа (с
©

„Искам Европа, която нашите граждани и особено новите поколения, да смятат за най-доброто място за живеене в света, основана на общите ни ценности и общите ни усилия. И по-важното е – искам те да го казват с усмивка. Искам да бъдат щастливи да живеят в Европа, да се възползват от свободите, които имаме и за които всички сме работили - да пътуваме, да работим, да учим, да създаваме, да обновяваме, без граници, без страх. Накратко – искам младите хора да се наслаждават на всяка минута от живота си“. Този отговор даде министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена на въпрос „Вие в каква Европа искате да живеете?“, по време на дискусия за бъдещето на Европа в Брюксел днес.

„Разчитаме на вас да изисквате повече от нас и да бъдете идейни и креативни. Заедно трябва да решаваме бъдещето на Европа“, обърна се към младите хора министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС.

Тя е патрон на конференцията „Защо Европа е от значение“ (Why Europe Matters), организирана съвместно с Европейската кръгла маса на индустриалците и „Джуниър Ачийвмънт Европа“(JA Europe), чийто домакин бе Комитетът на регионите. На форума присъстваха млади хора от 9 европейски държави, политици и бизнес- лидери.

"Дебатът за бъдещето на Европа е отворен и младите хора трябва да играят централна роля в него“, каза министърът за Българското председателство.

Тя подчерта, че 2018 е ключова за Европейския съюз, през която посрещаме редица предизвикателствата като въздействието на Четвъртата индустриална революция, изменението на климата, неравенството, остаряването, миграцията, тероризма. "Затова и един от основните приоритети на Българското председателство е именно придобиването на ключови умения – цифрови и социални, защото цифровите умения са задължителни за XXI век, но социалните умения са от не по-малка важност. Глобализацията и цифровизацията променят ежедневно пазара на труда, създавайки нови модели на трудова заетост и е необходимо преодоляването на пропастта между образованието и работата. Българското председателство работи в тясно сътрудничество с Европейския парламент, за да постигне съгласие по законодателното предложение на Европейския солидарен корпус, като гарантира, че младите хора в Европа ще имат още една възможност да придобият социални умения и да улеснят реализацията им на пазара на труда, отбеляза министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

Тя обърна внимание на факта, че миналата седмица Европейският парламент гласува решението за актуализиране на платформата "Европас" в контекста на цифровия свят, като осигури по-добра връзка между онези, които търсят работа ибизнес. Отново в края на миналата седмица Съветът на ЕС прие препоръка за определяне на европейска рамка за качествено и ефективно чиракуване, чиято цел е да се насърчи развитието на висококвалифицирана и квалифицирана работна сила, отговаряща на пазара на труда. Бъдещето на програмата "Еразмус +" също е наш основен приоритет и инструмент за увеличаване на шансовете за реализация на младите хора, отбеляза министърът. Тя обърна внимание на факта, че на неформалното си заседание на 23 февруари лидерите на ЕС постигнаха съгласие да бъдат значително увеличени средствата за програмата. В словото си министър Павлова благодари на Карл Ламбертц, президент на Европейския комитет на регионите, на кмета на Габрово Таня Христова, ръководител на българското делегация в Комитета на регионите, както и на организаторите от „Джуниър Ачийвмънт“ в България в лицето на Бони Бонев и Милена Стойчева за вдъхновяващата среща и отдадеността им на каузата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1863 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Чудя се

2018.03.25 | 23:41

7
Каква чантичка ще си купи от Брюксел Лилето, и за колко хиляди евро, докато обяснява на българските пенсионери, че пари за тях няма?
ПОМИЯРСКИЯ САЙТ

2018.03.25 | 23:39

6
РЕКЛАМНОТО ЛИЦЕ НА МАФИЯТА.
123

2018.03.25 | 23:39

5
Само демагогия . Тези взимат мнението на младите само ако съвпада с тяхното мнение :(
Гошо

2018.03.25 | 23:39

4
Лиляно - както сега ме е ограничена пенсията/и защо/ така ще ограничите пенсиите и на бъдещите сегашни младежи ! Защо само лъжете че всичко е на ред в държавата ? За това напускайте млади хора тази корумпирана държава.Тези управници ЩЕ ВИ СМЪКНАТ КОЖАТА от осигуровки , а 800000 ц

2018.03.25 | 23:38

3
да ви е.а майката

2018.03.25 | 09:40

2
Какво бъдеще малоумници ???? ЕС си отива !!!!!

2018.03.21 | 20:50

1
Женоподобно същество с комунистически партизански генезис и вродена тъпотия ще решава бъдещето на Европа !!!!ХА ХА ХА ХА !!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини