Временната комисия за разследване на сделката за ЧЕЗ се събра на първото си заседание (видео)

  • 21 март 2018 15:46

  • 2085
  • 0
Временната комисия за разследване на сделката за ЧЕЗ се събра на първото си заседание (видео)
©

Временната комисията, която бе създадена, за да изясни казуса около сделката с ЧЕЗ, която бе в центъра на внимание седмици наред, прие правилник за работата си, предаде репортер на Novini.bg.

Депутатите приеха стандартните процедурни правила за организацията и дейността на работата на Временната анкетна комисия за ЧЕЗ.

Те предвиждат дневния ред, периодичността и продължителността на заседанията на комисиите да се определят от самите членовете на комисията. Съгласно правилата Комисията се свиква на заседание от нейния председател по негова инициатива, по искане най-малко на една трета от членовете или от председателя на Народното събрание заедно с проект на дневен ред, а заседанията са открити. Комисията може да реши отделни заседания да бъдат закрити.

Следващото заседание ще бъде на 27 март (вторник), когато депутатите ще изслушат службите отново по казуса, както и МФ.

Те ще отправят и запитване към Арбитражния съд, където се намира делото, ще изслушат КЕВР и не на последно място ще изпратят запитване към премиера Бойко Борисов, който трябва да даде повече информация на депутатите как точно държавата ще участва в сделката.

Председателят на комисията Жельо Бойчев обясни, че очакванията са големи, тъй като трябва да се изясни дали има опасност за сигурността на страната заради сделката, както и дали ще се наложат законови промени в дейността на регулатора.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2085 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини