Намериха бракониерски мрежи в язовир Ястребино

  • 21 март 2018 14:31

  • 1006
  • 0
Намериха бракониерски мрежи в язовир Ястребино
© Pixabay

От водите на язовир "Ястребино" край Антоново са извадени бракониерски мрежи с риба. Акцията се прави в момента от екипи на Централната рибоопазваща организация /ЦРОО/ - клон Ястребино, каза за БТА ръководителят й Шенол Хасанов.

Доброволците от организацията посещават водоемите в региона, въпреки лошото време. Акцията днес е по сигнал и се извършва съвместно с представители на Териториалното поделение на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ в Търговище. Открити са и са извадени над 100 метра хрилни мрежи.

Намерената в тях риба - 30-40 кг, е върната във водата, каза Хасанов. Мрежите ще бъдат предадени на служителите на ИАРА.

При нощна проверка на водоема преди дни доброволците от ЦРОО са открили 160 метра мрежи без риба. Това означава, че са били наскоро поставени от бракониерите, обясни Шенол Хасанов.

"Проверките ни ще продължават. Не ни притесняват снегът и ниските температури, защото и бракониерите не се спират. Проблем е единствено вятърът, който при по-силни пориви обръща лодките ни", допълни Хасанов. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1006 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини