Следят постоянно рисковите от наводнения участъци в Бургаско

  • 21 март 2018 14:07

  • 636
  • 0
Следят постоянно рисковите от наводнения участъци в Бургаско
© Булфото (архив)

Няколко са рисковите участъци от наводнения, които се следят постоянно в област Бургас. Взимат се превантивни мерки. Там където е необходимо, се изграждат диги и към момента няма опасност за населението в региона, предаде БНР.

Заради снеготопенето и обилните валежи рискови са предимно долните течения на реките. Вчера карнобатското село Сърнево се размина от трагедията, но река Русокастренска която минава от там, излезе от коритото си и заля няколко двора на къщи. Ситуацията вече е овладяна, каза зам.-областният управител Владимир Крумов.

„Там има един голям държавен язовир. Той има 5 метра до преливане и може да събере огромно количество като няма опасност да прелее. По-нагоре има по-малки общински язовири, които са се напълнили много бързо от снеготопенето и дъжда, но се изпускат контролирано. Внимава се да не се стигне до заливане имотите на хората. Опасност няма, а изпускането продължава“, каза Крумов.

Преди около две години реката там е била почистена, но сега заради голямото количество вода и поради това, че в селото тя е по-плитка се е стигнало до разливи. И тази година лишени от свобода ръчно ще чистят проблемни участъци, за да се осигури по-голяма проводимост на водата.

Последвайте канала на

Нора Виткова
636 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини