Осъдиха двама души за купуване на гласове

  • 21 март 2018 13:59

  • 833
  • 0
Осъдиха двама души за купуване на гласове
© Pixabay

Районният съд във Варна наложи условни присъди на двама жители на Белослав за купуване на гласове по време на кампанията за парламентарните избори през 2017 г., съобщиха от пресслужбата на съда.

По силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, 33-годишна жена и 38-годишен мъж бяха признати за виновни за престъпление против политическите права на гражданите.

В две населени места - Белослав и Велико Търново, мъжът предложил на общо 18 души имотна облага - парични суми от по 30 лева на човек, с цел да ги склони да упражнят избирателните си права в полза на определен кандидат на конкретна политическа партия, чрез гласуване с преференция. Жената пък предложила на общо 38 души от Белослав парична облага - суми от по 30 лева, за да дадат вота си за определен кандидат.

Подсъдимите са с чисто съдебно минало, а Районният съд им наложи наказания от по четири месеца "лишаване от свобода", чието изпълнение се отлага с 3-годишен изпитателен срок. Съдебният акт е окончателен, допълват от пресслужбата на съда. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
833 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини