Осъдиха 30-годишен мъж за блудство

  • 21 март 2018 13:00

  • 3567
  • 0
Осъдиха 30-годишен мъж за блудство
© Булфото (Архив)

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Пловдив е осъден 30-годишен мъж за блудство, закана за убийство, хулиганство и повреждане на чуждо имущество.

Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Благовест М. е извършил действие с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст.

Същевременно мъжът се заканил на другиго с убийство и това би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, смятат юристите.

Той е осъден и за това, че противозаконно повредил чужди движими вещи и при условията на продължавано престъпление е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.
Районен съд-Пловдив му е наложил наказание от 3,8 години „лишаване от свобода“ при първоначален общ режим и обществено порицание, което следва да се изпълни като се прочете присъдата пред живущите в блока, където е живял Благовест М.

По делото е установено, че на 13 юли 2016 г. в гр. Пловдив, във вход на жилищен блок, Благовест М. извършил блудствени действия с малолетно момче, за което бил подаден сигнал в 1 РУ на МВР-Пловдив. На 18 септември 2016 г. в гр. Пловдив, в жилищния блок, където живеел, изритал няколко пъти вратата на апартамент на негова съседка, счупил звънеца и отправил заплашителни изрази към жената: „Този път ще те убия, ще те размажа. Сега влизам и никой няма да може да те спаси“.

На 21 октомври 2016 г. в гр. Пловдив, в жилищен блок, повредил вратата на апартамента на същата съседка, като отправял силни удари с крак и засегнал целостта на лайсната и секретната брава. Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд-Пловдив.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
3567 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини