Министър Горанов участва в срещата на Г-20 на световните икономически лидери

  • 21 март 2018 12:21

  • 831
  • 0
Министър Горанов участва в срещата на Г-20 на световните икономически лидери
© Булфото (архив)

Министърът на финансите и председател на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН) Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва представлява Съвета на Европейския съюз на първата за аржентинското председателство на Г-20 среща на министрите на финансите и управителите на централни банки на 19 и 20 март 2018 г. в Буенос Айрес, Аржентина.

В първия ден на форума обект на дискусии бяха финансирането на инфраструктурни проекти, влиянието на технологичните промени върху възможностите за повече и по-добри работни места, както и основните рискове и възможности в световната икономика, съобщиха от пресцентъра на министерството на финансите. Темите от втория ден бяха мерките, които е необходимо да бъдат предприети в областта на финансовите регулации и за по-нататъшно укрепване на глобалната мрежа за финансова сигурност, за да остане силна и устойчива световната финансова система, както и по-голямата прозрачност в подкрепа на борбата с избягването и укриването на данъци.

В заключителното комюнике е отразен ангажиментът на финансовите министри и гуверньорите към засилване приноса на търговията в икономиката. Участниците във форума се обединяват около концепцията, че международната търговия и инвестициите са важни двигатели на растежа, продуктивността, иновациите, създаването на работни места и развитието. Акценти в документа са подкрепяща икономическия ръст световна финансова система, рисковете, но и потенциалът на криптовалутите, както и развитието на инфраструктурата като клас активи.

Групата на двадесетте е глобален форум за финансово и икономическо сътрудничество, в който участват държавите с най-големи икономики в света плюс Европейския съюз, който е представен от държавата председател на Съвета на ЕС и представители на Европейската комисия и Европейската централна банка. Групата се председателства всяка година от различна държава членка, като през тази година ролята пое Аржентина. Приоритетите на аржентинското председателство на Г-20 са с фокус върху влиянието на технологиите върху продуктивността, растежа, заетостта и неравенството; инвестициите в инфраструктурата и устойчивото продоволствие.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
831 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини