Надзирателите се срещнаха с Борисов, той им обеща пари

  • 21 март 2018 10:20

  • 2315
  • 0
Надзирателите се срещнаха с Борисов, той им обеща пари
© Булфото (архив)

Синдикат на служителите в затворите в България и СНЦ „Синдикат охрана“ проведоха среща с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и правосъдния министър Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23.

На срещата при министър - председателя бяха обсъдени исканията на синдикалните организации, поставени в хода протестните им действия. Премиерът пое ангажимент за отпускане на допълнителни средства за двете главни дирекции ГД „Изпълнение на наказанията“ и ГД „Охрана“. Отпуснатите допълнително средства трябва да послужат за увеличаване на основните месечни възнаграждения и изравняване на сумите плащани за специфични служебни дейности с тези в МВР.

В последваща среща в Министерството на правосъдието бяха определени технологичните стъпки, разпределени конкретните задачи със срокове за изпълнението им. Уговорена беше и следваща среща в Министерството на правосъдието на 29 март.

Синдикат на служителите в затворите в България пое ангажимент да уведоми членовете си и след обсъждане на направените вчера предложения, до края на седмицата УС да обяви решението си дали ще продължат протестните действия.

В тази връзка е насрочено заседание на УС на сдружението за 23 март в гр. Пловдив.

До вземането на решение по направените предложения се прекратяват предварително насрочените до края на седмицата локални протести в градовете Ловеч, Враца, Пазарджик и Стара Загора.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2315 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини