Тръмп: Скоро ще се срещна с Путин

  • 20 март 2018 20:38

  • 6022
  • 6
Тръмп: Скоро ще се срещна с Путин
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заяви, че е обсъдил с руския си колега Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 възможността скоро двамата да се срещнат и да обсъдят начини за ограничаване на надпреварата във въоръжаването, предаде Франс прес.

"Поздравих го за изборната му победа", заяви Тръмп в Овалния кабинет в отговор на въпрос за телефонния му разговор с руския президент.

"Водихме много добър разговор и мисля, че вероятно ще се срещнем в близко време", добави той. Според Тръмп възможни теми на обсъждане на такава среща на върха са надпреварата във въоръжаването, Украйна, Сирия и Северна Корея.

"Може да обсъдим надпреварата във въоръжаването. Както знаете, той неотдавна заяви, че това не е нещо хубаво", каза Тръмп.

"Ще останем далеч по-силни от всяка друга страна в света", уточни все пак президентът на САЩ.

На 18 март Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 бе преизбран за четвърти мандат с 76,7 процента от гласовете. За разлика от незабавните поздравления от съюзници като Китай или Индия, западните страни се забавиха да го поздравят за победата в сегашната обстановка на напрежение между тях и Москва, което допълнително се изостри от отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал в Англия, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс заяви, че засега няма конкретни планове за среща на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския с руския му колега Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, чиято изборна победа някои американски конгресмени нарекоха фалшификация, предаде Ройтерс.

"Ние не диктуваме какво да правят другите страни. Онова което знаем е, че Путин беше преизбран в неговата страна", каза Сандърс в отговор на въпрос дали Тръмп смята, че изборите в Руси са били честни и справедливи. "За това не е ставало дума в днешния им разговор", добави тя.

Президентът Тръмп поздрави днес в телефонен разговор Путин за победата му. Според Кремъл двамата са отделили специално внимание на въпроса да се обсъди възможна среща на високо равнище, посочва Ройтерс.

Сандърс каза, че САЩ ще продължат да проявяват твърдост към Русия когато е необходимо, но ще продължат и диалога с нея.

Сенаторът републиканец Джон Маккейн отправи критики към президента Тръмп, че е поздравил Путин за преизбирането му за президент на Русия за четвърти шестгодишен мандат, предаде Асошиейтед прес. "Американски президент, който поздравява диктатори, че са спечелили избори с измама, не е лидер на свободния свят". Маккейн, който е председател на сенатската комисия за въоръжените сили, добави, че с това поздравление Тръмп е оскърбил всеки руски гражданин, на когото бе отказано правото да гласува в свободни и честни избори, за да определи бъдещето на страната си.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6022 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
gost

2018.03.22 | 11:56

6
Крум щял да присьства на срещата като преводач!

2018.03.21 | 17:10

5
Така, така, всички ще минат да се отчетат при Путин.

2018.03.21 | 17:10

4
ХАХА МЕЧТАЙ СИ ГЛУПЧО

2018.03.21 | 17:10

3
путин ще го духа...
баба Гицка

2018.03.21 | 09:59

2
За пръв път, аз такова нещо не съм виждал досега, тримата ръководители на разветки, на Главното разузнавателно управление, на ФСБ – Наришкин, Ибортников и Коробов, отиват при Майк Помпейо във Вашингтон. Това не е било досега, каза още Тома Томов.

2018.03.21 | 07:58

1
Явно ще уговарят хонорарите му за следващите 6 години:):)

Добави коментар

Водещи новини