Бивш шеф на КАТ: Отговорността за пътната безопасност не е на Борисов

  • 20 март 2018 18:48

  • 4931
  • 7
Бивш шеф на КАТ: Отговорността за пътната безопасност не е на Борисов
© БНТ

Премиерът категорично признава, че институциите, отговорни за пътната безопасност, не си вършат работата. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ Богдан Милчев от Института за пътна безопасност, който е и бивш шеф на КАТ.

Този подход би вършил работата, ако не идваше от телевизиите. Медиите диктуват работата на политиците. Показват няколко дни поред дупките по улиците и премиерът реагира веднага. Отговорността за пътната безопасност обаче не е на премиера. Тази отговорност би трябвало да се носи от една комисия, която всяка година трябва да внася доклад в Министерски съвет. Именно от тези доклади би трябвало да се информира премиерът и да не му се налага да импровизира. Именно тази импровизация ни води до най-високата смъртност по пътищата в ЕС, заяви Милчев.

Необходимо е държавата начело с министър-председателя да събере експертите и да се родят решения. Трябва да има цялостна реформа в системата за пътна безопасност и в законодателството, подчерта бившият шеф на КАТ.

Премиерът е част от българския народ и той го показа с изявлението си за дупките. Трябваше да го каже – той е треньор на отбора, наречен Министерски съвет, заяви председателят на Съюза по авто-мото подготовка Йонко Иванов. На вътрешния министър е вменено от закона, че хората, които са под негово ръкводство, трябва да констатират и да издават предписания за нередностите по пътя, както и да налагат санкции, ако нередностите не са отстранени. Полицаите по закон нямат задължение да стоят до дупките, затова питам колко предписания за нередности са издадени, заяви Иванов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4931 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
дуци

2018.03.22 | 16:35

7
АМИ НА КОГО Е БЕ КРАТУНЕЦ , ЩОМ И БЕЗ ТОВА ВСИЧКО ТОЙ "ВЪРШИ " НЯМА НУЖДА ОТ МИНИСТРИ И ДРУГИ ЗАПЛАТАДЖИИ В ДЪРЖАВАТА !
Истината

2018.03.21 | 18:34

6
Разбира се че банкялийския глиган и глутницата му, са невинни!!! Виновен е народът, че не е грабнал сопите, да ги потроши!!! Лизачи и политически уруспий, недни!!!
Реалист

2018.03.21 | 07:40

5
То по презумпция ГЕРБ са невинни девойки берящи цветя.
дуци

2018.03.21 | 06:32

1
ОЧАКВАЙ СКОРО И КРАСТАВИЦИ ДА БЕРАТ
територията се напълни

2018.03.21 | 06:33

4
със платени педерасти.

2018.03.21 | 06:32

3
абе милчев , абе душо крадлива , та нали от ТИЯ ЕКСПЕРТИ сме на това ниво , единственото което умеят е да цвъкат налудничави табели за да може други да се крият в храсталака и да ;ловят нарушители; , бой е малко за вас , требва да ви бесат на място

2018.03.21 | 06:32

2
Аха, ще се съберат експертите и нормативната уредба ще се промени в посока увеличаване размера на глобите, ама..... не за наши хора - дупетати, пишман бизнесмени, абе..... заслужили артисти. А корупцията и мързела в КАТ ще си останат, щото са....... наши хора.

Добави коментар

Водещи новини