Тръмп поздрави Путин

  • 20 март 2018 18:23

  • 4105
  • 3
Тръмп поздрави Путин
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е провел телефонен разговор с руския си колега Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, съобщава NBC News, като се позовава на източник от Белия дом.

Според съобщение от пресцентъра на Кремъл Тръмп е поздравил Путин за преизбирането му.

Двамата лидери са се обявили за подобряване на взаимодействието между Русия и САЩ в различни области, в това число стратегическата стабилност и борбата с тероризма. В частност била подчертана важността от координиране на усилията за ограничаване на надпреварата във въоръжаването, се посочва в прессъобщението.

Путин и Тръмп са обсъдили кризата в Сирия и Украйна и са констатирали намаляването на напрежението на Корейския полуостров.

Двамата говорили и за продължаване на двустранните контакти, включително с оглед на промяната в ръководството на Държавния департамент на САЩ. Особено внимание било отделено на въпроса за провеждане на евентуална среща на върха, посочва Кремъл.

В съобщението се уточнява, че разговорът е бил по инициатива на американската страна. Както и че като цяло бил в конструктивен и делови характер, ориентиран към преодоляване на натрупалите се проблеми в двустранните отношения, отбелязва БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4105 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Тръмп

2018.03.22 | 15:52

3
Аз гласувах за Путин !
рижавия клоун Дони е паднал на колене

2018.03.22 | 15:52

2
ПРЕД ВЕЛИКИЯ ПУТИН. Сега е ред на Тиквата и цялата соросоидна зган.
Бургазлия

2018.03.21 | 14:22

1
За пръв път, аз такова нещо не съм виждал досега, тримата ръководители на разветки, на Главното разузнавателно управление, на ФСБ – Наришкин, Ибортников и Коробов, отиват при Майк Помпейо във Вашингтон. Това не е било досега, каза още Тома Томов.

Добави коментар

Водещи новини