Зам.-министърът на транспорта: Не може през медиите да се печелят процедури в БДЖ (видео)

  • 20 март 2018 14:11

  • 1385
  • 0
Зам.-министърът на транспорта: Не може през медиите да се печелят процедури в БДЖ (видео)
© Novini.bg

Това ръководство спаси Холдинг БДЖ от фалит, проведе реформите в дружеството, изплаща дълговете, натрупани от времето преди да бъде назначено. Обвиненията срещу нас бяха прокарвани праз различни канали и днес разбрахме кой седи зад тях. Това са изпълнителните директори на три дружества. Не може през медиите да се печелят процедури в БДЖ. Това каза зам.-министърът на транспорта Велик Занчев по време на пресконференция, предаде репортер на Novini.bg.

„Нека си дадем ясна сметка, че БДЖ е националния превозвач, той е институция. Не може да се плюе срещу него без да има доказателства“, категоричен бе той.

„Обвиняват ни, че обществените поръчки, имат ограничително условие и не са проведени както трябва. Нашето разбиране е и вървим в този път, че те са напълно прозрачни. За конкретната поръчка министърът на транспорта Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета разпореди проверка от инспектората тя е с кратък срок и ако установи каквито и да е нарушения, поръчката щем бъде прекратена и длъжностните лица строго наказани. За мен това е свада между три търговски дружества. Те имат пълната възможност да участват във всички процедури на БДЖ“.

Колкото повече компании участват в тези процедури. Търгът е отворен и за европейски компании. Важно е кой е по-конкурентноспособен, ще даде най-добра цена и услуга“, подчерта Занчев.

Той допусна, че атаките срещу БДЖ са заради добрата работа на това ръководство, а целта е да се спре оздравяването на дружеството.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1385 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини