Палестинският президент: Посланикът на САЩ е кучи син

  • 20 март 2018 13:04

  • 2382
  • 2
Палестинският президент: Посланикът на САЩ е кучи син
© gettyimages (архив)

Американският посланик в Израел Дейвид Фридман (на снимката) е кучи син, заяви палестинският президент Махмуд Абас, написа нюзру.

Ръководителят на близкоизточната страна реагира остро на изказване на дипломата. Американският адвокат, който изповядва ортодоксален юдаизъм, вчера заяви, че еврейските заселници имат право да строят върху земята, която им принадлежи. "Такива думи може да каже само един кучи син. Такъв е и Фридман. Тази земя е наша", посочи още Абас.

Думите на арабския лидер бяха разкритикувани от администрацията на американския държавен глава Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. "Президентът Абас трябва да направи избор. Дали да продължава с думите на омраза или да започне да работи за мира, който е желан от много негови сънародници", заяви говорител на Белия дом.

Израелският министър на регионалното сътрудничество Цахи Ханегби определи изказването на Абас като подстрекателско и непростимо. "Преговорите, а не обидите и омразата, са пътят към мира и благоденствието в региона", заяви Ханегби.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2382 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
всички слуги на чифутите

2018.03.27 | 11:14

2
са кучи синове- помияри.
дуци

2018.03.27 | 11:14

1
ВСИЧКИ КАЗВАТ ИСТИНАТА ,САМО НАШИТЕ ЛИЗГАРИ СИ ТРАЯТ ,ДА НЕ ИМ ИСТИНАТ МЕСТАТА У ВЛАСТА

Добави коментар

Водещи новини