Харви Уайнстийн си подари фалит за рождения ден

  • 20 март 2018 11:37

  • 3043
  • 0
Харви Уайнстийн си подари фалит за рождения ден
© gettyimages (архив)

Фирмата Weinstein Company, основана от скандалния холивудски продуцент Харви Уайнстийн, днес подаде документ за фалит, написа британският в. Гардън.

Делото ще се гледа от специализиран в дела за банкрут съд в щата Делауер. Като потенциален купувач на компанията е посочена частната инвестиционна компания от Тексас Lantern Capital. Сумата на евентуаната сделка се оценява на между 300 и 320 милиона долара.

Съветът на директорите на Weinstein Co в началото на март се разбра с група инвеститори за продажбата на фирмата за 500 милиона долара. По-късно обаче сделката се провали заради започнато разследване на компанията. В иска за фалита, подаден ден след като Уайнстийн навърши 66 години, се посочва, че във връзка с делото в Делауер служителите на фирмата вече не са обвързани с клауза за конфиденциалност.

Скандалът с Уайнстийн избухна в края на 2017 г. Тогава продуцентът на "Криминале", "Авиаторът" и други култови филми бе обвинен изнасилвания и упражняване на сексуален тормоз върху много актриси. Сред жертвите на похотливия кинаджия са били Анджелина ДжолиАнджелина Джоли Анджелина Джоли Войт е американска актриса и бивш модел. Анджелина е дъщеря на американския, Гиунет Полтроу и други.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3043 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини