Хванаха тютюн без документи на Капитан Андреево

  • 20 март 2018 11:06

  • 1445
  • 0
Хванаха тютюн без документи на Капитан Андреево
© Агенция Митноци (архив)

Отклоняване от митнически режим "Транзит" на 1200 кг тютюн за наргиле на стойност около 600 000 лева разкриха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция "Митници". Акцизната стока е била превозвал по документи в товарен автомобил с латвийска регистрация, като шофьорът също е бил латвийски гражданин.

Той е декларирал, че превозва от Латвия за Турция през България 24 пакета с по 50 кг тютюн за наргиле с общо тегло 1200 кг, както и друга стока, за които е представил фактура и транзитна декларация.

При последвалата проверка на превозното средство и товара със специализирана рентгенова апаратура, митническите служители са открили несъответствие на съдържанието с декларираните стоки.

При физическата инспекция те са установили, че в товарното помещение на камиона е налице останалата стока, но декларираният тютюн за наргиле липсва, тоест той е бил отклонен от режима "Транзит".

На шофьора на камиона К.К. е бил съставен акт за установяване на административно нарушение. Товарният автомобил е задържан като послужило за извършване на нарушението средство.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1445 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини