Катастрофата с автомобил без шофьор на Uber в Аризона е станала по вина на пешеходката

  • 20 март 2018 07:26

  • 2830
  • 1
Катастрофата с автомобил без шофьор на Uber в Аризона е станала по вина на пешеходката
© gettyimages (архив)

Фаталната катастрофа със самоуправляващ се автомобил на американската компания Uber в град Темпи, в югозападния щат Аризона, е станала по вина на загиналата пешеходка, съобщи вестник "Сан Франциско кроникъл", цитиран от ТАСС.

Местният ежедневник цитира полицията. По нейна информация автомобилът марка Волво (Volvo), който не е намалил и е блъснал жената в неделя вечерта, е бил оборудван с минимум две наблюдателни камери. Полицията е проучила видеозаписите, от които е станало ясно, че пешеходката е изскочила пред колата напълно неочаквано. Полицията е стигнала до извода, че дори за шофьор би било сложно да избегне фаталния удар.

След инцидента Uber обяви, че спира временно тестовете на самоуправляващи се автомобили в Темпи, Питсбърг, Сан Франциско и Торонто и че сътрудничи на властите. Това е първият смъртен случай, причинен от самоуправляващ се автомобил, отбелязва БТА, позовавайки се на Ройтерс. Агенцията определя инцидента като потенциален удар за тази технология, която се очаква да трансформира транспорта.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2830 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
GOST

2018.03.20 | 23:36

1
А в БГ си имаме "несъобразена с условията скорост" и пешеходеца или велосипедиста са "уязвими участници в движението" които ВИНАГИ са жертви. А водачите са ВИНАГИ ВИНОВНИ.

Добави коментар

Водещи новини