Внесоха обвинителен акт по бързо производство спрямо 35-годишен, опитал да подкупи полицай

  • 19 март 2018 16:01

  • 914
  • 0
Внесоха обвинителен акт по бързо производство спрямо 35-годишен, опитал да подкупи полицай
©

Днес, 19 март 2018 г., Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по бързо производство спрямо Али Н., на 35 г., за това, че направил опит да даде подкуп – пари на стойност 70 лева на полицейски служител от ОД на МВР-Пловдив, за да не извърши действие по служба, а именно да не състави акт на друго лице за установяване на административно нарушение по Закона за българските лични документи, при който опит не са настъпили исканите от дееца общественоопасни последици по независещи от волята му причини – престъпление по чл. 304а във връзка с чл.304 ал.1 във връзка с чл.18 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 13 март 2018 г. в гр. Пловдив, двама служители на ОД на МВР-Пловдив, извършили проверка в лек автомобил БМВ, след като получили сигнал, че лицата, намиращи се в него може да употребяват наркотични вещества. Те се представили и поискали документите им за самоличност. В автомобила се намирали обвиняемият Али Н. и 30-годишна жена. Обвиняемият представил свидетелство за управление на моторно превозно средство, а жената заявила, че няма в себе си документ за самоличност и не представила такъв. Полицейските служители не открили в автомобила наркотични вещества. Те съобщили на жената, че ще й съставят Акт за установяване на административно нарушение, защото не е представила документ за самоличност. Един от полицаите отишъл в полицейския автомобил и извадил бланки за съставяне не акта. В този момент към него се приближил обвиняемият Али Н., който му казал: „Старши, имам 70 лева, вземете ги да се почерпите. Не пишете никакви актове“, след което подхвърлил две банкноти под шофьорската седалка.

Полицейският служител не взел парите, като незабавно уведомил дежурния в полицейското управление. На място пристигнал разследващ полицай, който извършил оглед на местопроизшествието, като на пода, пред шофьорската седалка, били намерени и иззети, съответно една банкноти с номинал 50 лева и една банкнота с номинал 20 лева. На 30-годишната жена бил съставен Акт за констатирано административно нарушение по чл. 6 от Закона за българските лични документи. Обвиняемият Али Н. се признава за виновен по повдигнатото му обвинение.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Али Н. е обвинен, е до 10 години лишаване от свобода и глоба до 15 000 лева, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
914 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини