Украйна иска европейски санкции срещу бившия германски канцлер Герхард Шрьодер

  • 19 март 2018 14:15

  • 3120
  • 2
Украйна иска европейски санкции срещу бившия германски канцлер Герхард Шрьодер
© Getty Images/Guliver

ЕС трябва да приеме санкции и срещу неруски граждани, които работят за Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, по-специално бившия германски канцлер Герхард Шрьодер, заяви украинският външен министър Павло Климкин в интервю за в. "Билд", цитирано от Франс прес.

"Важно е да се санкционират тези, които рекламират проектите на Путин в чужбина. Герхард Шрьодер е най-големият лобист на Путин в света. Ето защо ЕС трябва да види какво може да направи по въпроса", каза Климкин.

Герхард Шрьодер бе канцлер на Германия от 1998 до 2005 г. След изборното си поражение от 2005 г. срещу Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се Шрьодер, който е в приятелски отношения с руския президент, зае няколко длъжности, на които представлява и защитава стратегически интереси на Русия.

Миналата есен той бе избран за председател на управителния съвет на руския петролен гигант с преобладаващо държавно участие "Роснефт". Западът е наложил санкции на тази компания заради конфликта в Украйна.

Шрьодер работи и за газовия гигант "Газпром" като председател на надзорния съвет на компанията "Норд стрийм", която управлява газопровода "Северен поток".

Германската министърка на отбраната Урсула фон дер Лайен реагира предпазливо на мнението на Климкин за санкции срещу Шрьодер, предаде ТАСС.

На въпрос на в. "Билд" тя заяви, че въпросът за санкции срещу Шрьодер трябва "да се обмисли много внимателно и след съответна проверка", пише БТА.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3120 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.03.22 | 07:55

2
УКРАИНЦИТЕ НЕ НАГАЗВАТ ЛИ В ДЪБОКИ ВОДИ.ТОВА Е, ДА ЗАХАПЯТ РЪКАТА,КОЯТО ГИ ХРАНИ.
оня с коня

2018.03.22 | 07:55

1
Русия е надежден партьор в бизнеса, има далавера и за двете страни. А когато правиш бизнес с еврей, те гледат да има далавера само за тях.

Добави коментар

Водещи новини