Финансовите министри и централните банкери от Г-20: Криптовалутите крият риск

  • 19 март 2018 14:09

  • 1951
  • 1
Финансовите министри и централните банкери от Г-20: Криптовалутите крият риск
© Pixabay

Финансовите министри и централните банкери от Г-20 се събират в столицата на Аржентина. В Буенос Айрес е и новият германски финансов министър Олаф Шолц. Дипломатите призовават към по-строг контрол на криптоактивите, тъй като те биха могли да застрашат финансовата стабилност.

Криптовалутите крият риск от заобикаляне на данъчните закони, се казва още в документа. Затова финансистите от страните от Г-20 призоват международните стандартизиращи организации към по-силен надзор на криптоактивите и да оценят необходимостта от многостранен отговор, тъй като в определен момент те биха могли да застрашат финансовата стабилност, съобщава "Ройтерс".

Заседанието е двудневно и е част от подготовката за срещата на върха на Г-20, планирана за края на ноември 2018 г.

Технологичните иновации зад криптовалутите имат потенциала да подобрят ефективността и свързаността на финансовата система, посочват финансовите лидери. "Криптовалутите обаче създават проблеми при защитата на потребителите и инвеститорите, както и крият риск от заобикаляне на данъчните закони, пране на пари и финансирането на тероризма. В определен момент те могат да доведат до усложнения за финансовата стабилност", пише в проекта на документа, в който трябва да завършат разговорите.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1951 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.04.18 | 21:51

1
ТОВА Е ПОРЕДНИЯ БАЛОН СЪЗДАДЕН ОТ САЩ ЗА ДА ПРИКРИЯТ ФАЛИТА СИ.ЗАДАВА СЕ НОВА ВЕЛИКА ДЕПРЕСИЯ.

Добави коментар

Водещи новини