Цветанов: Най-важното за Западните Балкани е евроатлантическата ориентация (видео)

  • 19 март 2018 13:57

  • 1784
  • 4
Цветанов: Най-важното за Западните Балкани е евроатлантическата ориентация (видео)
©

Най-важното за Западните Балкани е евроатлантическата ориентация.

Това коментира днес по време на пресконференция председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Днес в София бяха приети процедурните правила за парламентарен контрол върху работата на Европол, а брифингът се проведе заедно с Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, Клод Мораес, Джулиан Кинг и Роб Уейнрайт.

„Ако Европол не постигне необходимия ефект, означава, че в Европа ще има бели полета“, посочи Цветанов.

По думите му агенцията трябва да стане привлекателен център за всички държави от Съюза. Той прозря и стратегическо партньорство.

„Убеден съм, че с това, което предстои да направи Европол в следващите години, ще можем да гарантираме сигурността на ЕС“, смята още политикът.

Цветанов благодари за голямата ангажираност през шестте месеца.

Председателят на ГП на ГЕРБ обясни, че около 800 са гражданите на Западните Балкани, сражавали се за Ислямска държава. От друга страна 5000 са тези от ЕС, които са поддръжници на организацията.

„Те вече стават една по-голяма заплаха за сигурността на ЕС“, смята Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

По време на пресконференцията Клод Мораес изрази надежда една от най-успешните агенции на ЕС да може да продължи своята успешна работа с добра основа за контрол.

„Европол прави много в борбата с престъпността. Тази сутрин постигнахме голям успех и искаме да продължим да надграждаме над него“, обясни Мораес.

Еврокомисар Джулиан Кинг също изрази своята подкрепа.

„Това е един много важен орган, който има огромната отговорност да се справя с тероризма и киберсигурността. Европол става все по-силен“, посочи еврокомисарят.

Междувременно еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова определи днешното заседание като исторически момент.

„Ясно показваме, че искаме да подкрепим капацитета на Европол и борбата с предизвикателства като тероризма и кибератаките. Те не познават граници“, посочи тя.

Според нея от съществено значение е сътрудничеството между ЕС, но и при страните извън ЕС.

Роб Уейнрайт благодари на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа за любезните думи.

„За мен е истинска привилегия на ръководя Европол през тези години и за мен беше удоволствие да представя приоритетите на Европол“, посочи той.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1784 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
дуци

2018.03.20 | 18:57

4
БАЛАМУРНИЦИИИИ , ГАУЛАЙТЕРА и ОСТАНАЛАТА ШАЙКА "УПРАВИХА ДЪРЖАВАТА " И СЕГА ЗАПОЧНАХА ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ , МАЛОУМНИЦИ ЗА КАКВИ СЕ ПОМИСЛИХА
бай асан циганинът с каруцата пълен с дърва

2018.03.20 | 18:57

3
хахахахахахаххахахаххаха хаххахахахах хохохоохохох хихихихииих хихихихи хиихиххихиии

2018.03.20 | 18:57

2
Рапоноид, за теб евро-атлантическите ценности са в пандиза.

2018.03.20 | 02:37

1
каквото и да означава това и безброй други изречения...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини