Цветанов: За мен е голяма чест, че днес в София бяха приети процедурните правила за парламентарен ко

  • 19 март 2018 12:28

  • 1102
  • 0
Цветанов: За мен е голяма чест, че днес в София бяха приети процедурните правила за парламентарен ко
© Фейсбук

За мен е голяма чест и удоволствие, че днес в София, в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС, бяха приети процедурните правила за парламентарен контрол върху работата на Европол от страна на националните парламенти и Европейския парламент.

За това съобщи на личната си страница във Фейсбук председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Ето какво още написа той:

"След като на първото заседание на Съвместната група за парламентарен контрол на Европол в Брюксел през октомври миналата година не бе постигнато съгласие, днес в НДК историческото решение за приемането на процедурните правила е факт. Благодарих на всички делегати за приноса им в намирането на политически консенсус по темата. Пред всички присъстващи представители на националните парламенти коментирах, че от днес вече започваме същинската си работа по контрола, който трябва да бъде осъществяван върху Еврпол. Уверен съм, че и Европол приема тези процедурни правила, с които ще се гарантира пълната прозрачност, която всеки гражданин очаква от европейските институции".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1102 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини