Цветанов разкри как България ще остане завинаги в историята заради Европол (видео)

  • 19 март 2018 09:17

  • 6777
  • 9
Цветанов разкри как България ще остане завинаги в историята заради Европол (видео)
© novini.bg

Председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа припомни в интервю за novini.bg как България си възстанови доверието в Европол, колко голяма помощ и подкрепа оказва на службите ни директорът на агенцията Роб Уейнрайт и как страната ни ще остане завинаги в историята с важните промени за организацията, които днес ще станат факт.

Цветанов първо напомни пътя, който извървя България, за да увеличи доверието си в Европол с 274%. „След като стана това, ние вече имахме възможност да споделяме информация с тях, да правим по-задълбочени анализи и да ползваме базите данни на Европол, за да си вършим работа“, заяви той.
„Не закъсняха и резултатите“, обяви Цветанов и уточни: “Това беше Долно Съхране, когато беше разбита печатницата. Самият Уейнрайт в първите 24 часа пристигна в България и експертите установиха, че това е печатницата, която се издирва в последните 2- 3 години в ЕС, защото в 24 държави членки имаше милиони евро, които се разпространяваха. Благодаря му и за всичко това, което направихме за операция „Шок“, когато заедно с италианските власти задържахме огромни количества кредитни карти, от които се източваха парите на европейските граждани и на граждани, извън ЕС“, каза той.
„От изключително значение беше и когато Европол предоставиха в първите часове след атентата в Бургас своята експертиза и пристигнаха веднага експерти и специалисти, за да може действително да документираме всичко“, обясни Цветанов.

„За мен е изключително важно“, подчерта още той, „че Уейнрайт залага много предизвикателства в многогодишното програмиране на Европол“. „Сега трябва да се приеме многогодишната програмна стратегия, която е за 2019 – 2021, като там вече се слага един много сериозен акцент върху киберпрестъпността. И всичко това се дължи на авторитета на Роб Уейнрайт, на неговата амбиция Европол да бъде помощник на всички членки на ЕС“, каза зам. - председателят на ПП ГЕРБ.

„Много е важно и това, което се предвижда в тази многогодишно програмиране - стратегическо партньорство със САЩ, с трети държави. Знаете миграционните процеси в момента трябва да бъдат ограничавани, а ние трябва да си партнираме с държавите от Близкия Изток, от Северна Африка, с държавите, които са източник към този миграционен поток към Европа“, заяви той.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа разкри и какъв исторически момент предстои днес за България и Европол: „Днес за първи път след приемането на Лисабонския договор ще се приеме възможността върху организацията Европол да се осъществява парламентарен контрол. Тя разшири обема си от дейности и с личните данни, които разполага трябва да има гаранция да няма злоупотреба и затова е този парламентарен контрол. Тези неща не бяха приети на Естонското председателство и бяха оставени за София“.

Цялото интервю със председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветановможе да видите ТУК.

Последвайте канала на

Галя Георгиева
6777 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2018.03.19 | 14:40

9
Ще остане в историята с тъпата ти мутра и седесарските ви далавери, тарикат.

2018.03.19 | 14:40

7
ГОСПОДИН ЦВЕТАНОВ БРАВО НА ВАС.

2018.03.19 | 14:40

8
браво Цецо,че си доказан малоумник още от началното училище.кой да се надява,че един бавно развиващ се ще постигне толкова в Боколандия.

2018.03.19 | 14:40

6
НЕ мога да разбера как може да живее в най бедната и най нещастната държава и да говори само простотйй

2018.03.19 | 14:40

5
вярно ли е ,че Цецо е изкарал началното си образование в училище за деца с изостанало развитие в Вършец.
нн

2018.03.19 | 13:47

4
Най бандитската държава благодари на Интерпол.Ал Капоне благодари на полицията.
Дддд

2018.03.19 | 13:46

3
Цецо, тоя шефа на Европол дали има 6 апартамента? М? И дали знае какъв мошеник си и кви далавери въртиш? М?

2018.03.19 | 13:46

2
не е тъй сички полютици тряа да имат по 12 апарта и сичките да са дарени от благодарни граждани... инак ше са куромпират и тряа да им са дава повечи

2018.03.19 | 13:46

1
ииии мноо яко тряаа секи ден така гьобелс да на поздравява за добро утро

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини