Мирослав Ненков: Проблемът с болниците е системен

  • 19 март 2018 08:41

  • 2795
  • 1
Мирослав Ненков: Проблемът с болниците е системен
© Нова телевизия

Законът категорично забранява в болница да се отваря заведение със същия обект на дейност. Не може в една болница да има кардиология и да се отвори още една. Това заяви Мирослав НенковМирослав Ненков Мирослав Ненков е роден на 15 март 1969 г. в град София. Завършил е специалност  - бивш зам.-министър на здравеопазването в сутрешния блок на Нова телевизия. 

"Такива частни медицински заведения работят като доболнични заведения и получават по-големите финансирания, като оставят на голямата държавна болница трохи", допълни той.

Припомняме, че през изминалата седмица Прокуратурата разследва десетки болници. Договорите на болниците бяха анализирани и се установи, че най-честата схема е една и съща медицинска дейност да се изпълнявала от общинско и частно лечебно заведение, делящи една територия. Финансовите нарушения са извършвани от 2010 година насам.

"Проблемът с болниците е системен. Това е все едно да дойде някой у вас да живее и да ви плаща 1,50 лв. наем, а вие да му плащате ток, вода и т.н. Никой не би го допуснал", коментира бившият зам.-министър на здравеопазването.

"Някой министър е дал разрешение за дейност вътре в болниците", разкри Ненков.

"Шефът на „Пирогов“ проф. Балтов прекрати такива практики, макар че беше подложен на обществен натиск", каза още бившият зам.-министър на здравеопазването.

"Дано да излезе нещо от разследването на прокуратурата, оптимист съм", завърши Мирослав Ненкова. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2795 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ГИГИНОВ

2018.03.19 | 11:37

1
ТОЯ ЛИ СЕ КРИЕШЕ ДА ГО НЕ ДОКОПАТ НЕГОВИТЕ ИЛИ СЕ ЛЪЖА?! ДЖЕНДЪР

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини