Ураганният вятър във Враца е достигнал над 140 километра в час

  • 18 март 2018 19:51

  • 3027
  • 0
Ураганният вятър във Враца е достигнал над 140 километра в час
© Булфото

Преминалият ураганен вятър вчера през територията на община Враца е нанесъл най-сериозни щети в квартал Кулата, съобщиха от общинския пресцентър.

По данни на общината скоростта на вятъра е била над 140 километра в час. Нанесени са щети и в други квартали на града, както и в няколко населени места. В квартал Кулата са отнесени частично или напълно разрушени покриви на къщи и други сгради, съборени са електрически стълбове и дървета. Кметът Калин Каменов, заедно с експерти от местната администрация, е инспектирал увредените къщи и постройки в квартала.

В село Бели извор е разрушен покривът на параклиса, временно е било преустановено електрозахранването в село Челопек и квартал Бистрец на града заради скъсани електропроводи. Във Враца има паднали дървета, преместени съдове за сметосъбиране, повредени от вятъра покривни конструкции и изолации. Компрометирана е настилката на изкуственото игрище в парка в квартал "Дъбника", съборена е оградата на друго игрище в квартал "Сениче", счупени са прозорците на средношколското общежитие.

Дежурни екипи са описали щетите. Кметът на общината Калин Каменов е казал, че ще бъде внесено искане за финансова помощ в Междуведомствената комисия към Министерския съвет.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3027 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини