Новият германски външен министър посети Полша

  • 17 март 2018 06:50

  • 1312
  • 1
Новият германски външен министър посети Полша
© Getty Images/Guliver

Новият министър на външните работи на Германия подчерта необходимостта от запазване на европейското единство по време на визитата си вчера в Полша - непокорна членка на Европейския съюз, която следва свой собствен път по някои въпроси, предаде Асошиейтед прес.

Хайко Маас, за когото това беше второто посещение, откакто пое поста тази седмица, наблегна на тесните връзки между двете съседни страни.

"Въпреки различните становища тук-там, Полша и Германия са незаменими съседи и приятели", каза Маас след разговорите с полския си колега Яцек Чапутович.

Двамата министри се застъпиха за съживяване на Ваймарския триъгълник - платформа за политическо сътрудничество между Германия, Франция и Полша.

Двамата се изказаха и за обща реакция на ЕС относон отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал на британска земя, предаде Франс прес.

"Полша е за твърда реакция на тази безпрецедентна атака. Ние смятаме че нарушенията на международното право трябва да бъдат порицани и санкционирани от междунардната общност", каза Чапутович на пресконференцията с Маас.

"Смятаме, че случаят не може да остане без последици и че трябва да се изясни. Информациите, с които разполагаме сега, сочат в една посока, но това още не е установено", каза германският министър.

"Би било добре да имаме обща европейска линия", добави той.

Последвайте канала на

БТА
1312 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Браво!

2018.03.17 | 23:26

1
Този път визитата е без Вермахта!

Добави коментар

Водещи новини