Пиян пътник принуди самолет да кацне аварийно в София

  • 16 март 2018 17:23

  • 10578
  • 1
Пиян пътник принуди самолет да кацне аварийно в София
© gettyimages (архив)

Боинг 737 на турската авиокомпания "Корендон Еърлайнс" се е приземил аварийно в София след като пътник нападнал една от стюардесите на борда на самолета.

Новината съобщи телевизионният канал TVN24, който получил от зрител видеокадри от инцидента, станал в четвъртък следобед. Според първоначалната информация мъжът, причинил извънредното кацане е бил пиян и е искал от стюардеса още пиене. Чартърният полет CXI496 започнал от полския град Вроцлав в 16:15 местно време, събрал допълнително пътници в Познан и трябвало да приключи на летището в Хургада. До един момент всичко вървяло без проблеми и пътниците се били унесли в мечти за прекрасна почивка в Египет. В момента, в който машината наближила Балканите на борда на Боинга избухнал кръчмарски скандал. Един от пътниците в средата на салона, вече видимо пиян, атакувал член на екипажа.

"Не видях момента на нападението, но от думите на други пътници и екипажа стана ясно, че е била нападната стюардеса", разказва пред телевизионния канал пътник от полет 496. Повод за скарването и физическото нападение над стюардесата бил отказът й да даде още алкохол на мъжа. За ситуация като тази има подробно разписани процедури и пилотът в съотвествие с тях предприел извънредно кацане на летището в София. Там на борда на самолета се качили представители на гранична полиция - според записа най-малко трима униформени служители, които извели скандалния пътник.

Към 21 часа самолетът отлетял за крайната си дестинация Хургада. От консулския отдел на посолството на Полша в София са потвърдили за инцидента и за свалянето на пътника в София. Стюардесата, която не знаела полски, обявила, че не се чувства в безопасност. Първо помолила някой да преведе на пътника, че ако продължи да се държи така, това ще доведе до принудително кацане, пише в-к "Монитор". Той обаче не престанал. Когато се намесили няколко мъже и го "успокоили", а капитанът обявил, че е взел решение за извънредно кацане, внезапно изтрезнял и започнал да се извинява, разказа полският публицист Бартломей Скшински, който се е намирал на борда на самолета.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
10578 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.03.17 | 19:38

1
поляците са пичове, общо взето, но са отявлени пияндурници, много обичат да си топят дулицата.

Добави коментар

Водещи новини