Щъркел "посреща" влизащите в търговищкото село Съединение

  • 16 март 2018 16:01

  • 2120
  • 0
Щъркел "посреща" влизащите в търговищкото село Съединение
© Pixabay

Щъркел "посреща" влизащите в търговищкото село Съединение. Птицата се е заселила в гнездо на крайпътен електрически стълб на входа на населеното място, а от другата страна тече местната река - източник на храна за черно-белия красавец, разказа пред репортер на БТА кметът Илия Георгиев.

По думите му първите щъркели са долетели в селото преди десетина дни, но с всеки ден броят им се увеличава. Освен гнездото край пътя, из селото има щъркелови семейства на още няколко места.

Съединение е едно от големите села в Търговищката община, в землището му се намира и едноименният язовир. Жителите му са над 360, но през пролетта и лятото се увеличават, защото при баби и дядовци ваканционните дни прекарват деца от градовете, допълва кметът. Затова през лятото на 2017 г. в центъра на селото е изградена красива и удобна детска площадка.
В облагородяването на пространството - озеленяване, в различните детски съоръжение и пейки са вложени 10 000 лева. Парите са осигурени по проект от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда, обясни Георгиев.

Последвайте канала на

Novini.bg
2120 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини