Национална среща на общинските предприятия и търговски дружества в Ловеч

  • 16 март 2018 14:50

  • 915
  • 0
Национална среща на общинските предприятия и търговски дружества в Ловеч
© Novini.bg

Управители, ръководители и представители на общински предприятия и търговски дружества, както и кметове на общини и общински съветници от цялата страна се включиха в Петата национална среща на общинските предприятия и търговски дружества - 15 и 16 март в Ловеч, предаде репортер на Novini.bg.

Участниците бяха поздравени от кмета на община Ловеч Корнелия Маринова и областният управител Георги Терзийски. Сред официалните лица бяха още Тодор Чобанов, заместник-кмет на Столична община, Георги Икономов, кмет на Банско и Милена Недева, кмет на Каспичан. Георги Терзийски акцентира, че е важно да се формират предложения особено по темите, които са залегнали в дневния ред – проектът за Закон за ВиК, който ще уреди отговорностите, собствеността, сигурността и задълженията на собствениците на ВиК структурата, а също така ще организира по-добре и дейността на Асоциациите по ВиК. Така ще се разчита на компетентни предложения на НСОРБ по закона за изменение и допълнение на закона за водите, и то не само по отношение на разпоредбите за отговорностите за стопанисване и управление на язовирите, но също и по дейностите свързани с почистване на речните корита и управлението на риска от наводнения, подчерта още той и допълни, че опитът, който има, от други участия съвместно с комисии на НСОРБ показват, че тези форуми са полезни и формират работещи решения.

По време на срещата са предвидени заседания на три от постоянните комисии към НСОРБ–по регионална политика и местно самоуправление, по общинска собственост и устройство на територията и по икономическо развитие и туризъм.

Последвайте канала на

Novini.bg
915 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини