Ромчета в Радомирско ще учат допълнително български

  • 16 март 2018 09:36

  • 2106
  • 0
Ромчета в Радомирско ще учат допълнително български
© pixabay.com

Проект ще подпомага образователната интеграция на учениците от ромски произход в три училища в община Радомир - ОУ "Христо Ботев" в с.Гълъбник, ОУ "Иван Вазов" в с. Извор и СОУ "Христо Ботев" в с.Дрен. Инициативата е по оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", съобщи Катя Кръстева - директор на ОУ "Христо Ботев".

Учениците ще изучават допълнително по 20 часа месечно български език. С тях ще работят още психолог и логопед.
Ще бъде изграден аудио-визуален кабинет с 10 работни места. Той ще подпомага усвояването на чужди езици и ще улеснява възприемането на учебния материал като цяло. Освен това ще се ползва и от ученици от други училища, които не са ангажирани в проекта.

Предвидено е и обновяване на библиотечния фонд в училищата и подобряване на материалната им база. Ще бъде изградено и ателие "Сръчни ръце", което ще бъде оборудвано с шевни машини, гладачна маса, оверлог машина. И този кабинет ще бъде на разположение на всички ученици в Радомирско.

Дейностите, насочени към културната идентичност ще се изучават в клуб "Етно творчество". Планирани са още много спортни и културни мероприятия.

Продължителността на проекта е 18 месеца. Той е на стойност 354 000 лв. и ще обхване около 100 деца от ромски произход.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2106 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини