Медия от Лондон: Войната срещу Русия ще бъде дълга

  • 15 март 2018 10:35

  • 4045
  • 8
Медия от Лондон: Войната срещу Русия ще бъде дълга
© gettyimages (архив)

Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в не може да разчита на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и Европа срещу Русия и Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 го знае, гласи заглавие в британския в. "Гардиън".

Въпреки шумното възмущение във връзка със случая "Скрипал" заради Брекзита става все по-малко вероятно бившите приятели да подкрепят Великобритания. На западните политици отне доста време да преценят мащаба на заплахата, която представлява Русия на президента Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975. Докато Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в навлиза в открита конфронтация с Москва е ясно също, че разрешаването на конфликта, предизвикан от престъплението в Солсбъри, може да отнеме години.

Студена или гореща, открита или прикрита, тази война ще бъде дълга и Великобритания ще се нуждае от всичките си приятели и съюзници, за да надделее над един безмилостен противник. Дали ще получи искрена, достатъчна и навременна подкрепа обаче е въпрос, пораждащ сериозни съмнения, отбелязва вестникът. Не става дума само за Солсбъри. Путин преминава неприкосновени граници - в страната си и в чужбина - с нарастваща безнаказаност, откакто се издигна на позиция с национално влияние през 2000 г. Той създаде репутацията си с брутална умиротворителна кампания в Чечения, оправдана с поредица подозрителни бомбени експлозии в жилища.

Бившият руски агент Александър Литвиненко, убит в Лондон през 2006 г., обвини за взривовете руската Федерална служба за сигурност и, косвено, Путин. Оправданото усещане за слабостта, колебанията и разделението на Запада оттогава насърчават Путин в една схема на ескалиращо агресивно поведение. Сред основните проявления на това са войните в Грузия и Украйна, кибератаките срещу страните от НАТО, намесата в избори, операции за дестабилизация, както и кървавата сирийска интервенция, отбелязва статията. Путин е насърчаван още повече от господството му в Русия, постигнато чрез манипулиране на избори, свеждане на Държавната дума (долната камара на парламента) до безкритично приемащ закони парламент и елиминиране, с различни средства, на водещи опоненти, критици и свободни медии. Когато опре до конкретни действия, изглежда малко вероятно Тръмп и Европа да окажат на Мей пълната подкрепа, от която тя отчаяно се нуждае, изправяйки се срещу един от най-безскрупулните и опасни лидери. Войната ще е продължителна, и не само с Русия, заключава "Гардиън".

Кремъл няма нищо общо с опита за убийство на бившия руски шпионин в английското градче Солсбъри. По същия начин Москва няма каквато и да било роля в нахлуването и анексирането на Крим. Тежко въоръжените руски войници, които се бият в Източна Украйна, са просто цивилни доброволци. Кибератаките в балтийските страни и Скандинавия са измислица на вражески държави. Русия няма участие и в ежедневното избиване на цивилни сирийци. Обвиненията за намеса в президентските избори в САЩ са изцяло изфабрикувани. Знаем това, защото руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 твърди, че е така, отбелязва иронично в. "Файненшъл таймс". Телевизионните кадри с войниците в Крим, следите от руски боен нервнотоксичен газ, намерени в Солсбъри, документалните свидетелства, събрани от американския специален прокурор Робърт Мълър - всичко това са фалшиви новини. Трябва да осъзнаем също, че на Путин не му пука, че знаем, че лъже, подчертават всекидневникът.

Западът е заплашен от режима на Путин. Въпреки цялата икономическа слабост на Русия, нейната военна мощ и безразсъдна враждебност към нормите за международно поведение застрашават мира и демокрацията в Европа. Руският президент смята, че Западът е загубил вяра в собствените си ценности. Неуспехът да се противопоставим категорично на агресията ще му покаже, че е прав, допълва "Файненшъл таймс".

Британските власти ще отделят 48 милиона паунда за нов Център за защита от химическо оръжие към военната лаборатория в Портън Даун, която определи състава на нервнопаралитичното вещество, използвано срещу бившия руски агент Сергей Скрипал. Това съобщава в. "Дейли телеграф", получил достъп до откъси от реч на британския министър на отбраната Гавин Уилямсън, която се очаква той да произнесе по-късно днес в град Бристол.

Знаем, че химическата заплаха идва не само от Русия, а и от други страни. Ние обаче имаме специалисти на световно равнище във военната научно-техническа лаборатория в Портън Даун. Днес искам да оглася, че ще увеличим нейния капацитет, като вложим 48 милиона лири стерлинги в нов Център за защита от химическо оръжие, за да запазим водещите си позиции в областта на анализа на средствата за масово поражение и отбрана, се казва в речта.

Последвайте канала на

БТА
4045 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2018.04.04 | 02:25

8
Eвропа не вярва на предатели
мисля че,

2018.04.04 | 02:25

7
Тереза Мей е вампир
ЧИФУТСКАТА ВОЙНА

2018.04.04 | 02:25

6
ОТ СКРИТА ,ВЕЧЕ СТАВА ЯВНА. НОВ СВЕТОВЕН ЦИГАНСКИ -ЮДЕЙСКИ РЕД НЯМА ДА ИМА . КАЗАХА ГО РУСИЯ и КИТАЙ. ТОЧКА ПО ВЪПРОСА.

2018.04.04 | 02:25

5
Напротив, войната срещу Русия ще бъде къса. Призовавам Тереза Мей да обяви война на Русия, за да приключваме вече. С Великобритания.

2018.04.04 | 02:24

4
А може и много къса да стане войната ! Руския военен експерт Евгени Сатановски заяви , че Русия може да вземе решение да заличи острова от картата на света ! Великобритания е вредна !
историк

2018.04.04 | 02:24

3
Май са забравили, че имаше разследване срещу Тони Блеър за гигантската лъжа за оръжията за масово поразяване в Ирак. И май стигнаха до извода, че са излъгали народа си Амо когато те лъжат мажат и нападат суверенни държави може - Случая с Югославия....
Курец

2018.04.04 | 02:24

2
САЩ и целия западен слугинаж се опитват всячески да внушат на света, че Путин е зъл тиранин. Този филм вече сме го гледали: Ирак, Либия, Египет, Сирия и т.н. Не могат ли най-сетне да разберат, че няма как да владеят ресурсите на целия свят, тези алчни изроди палещи само войни? Или
Е

2018.03.20 | 19:24

1
Ама много голям вампир!!!!!

Добави коментар

Водещи новини